Priveste ! E o minune !

Aspir la lumina alba si pura ,ce invaluie  si cuprinde totul.Vad cum prinde viata aurora si cum evolueaza treptat. 
Dintr-o lumina alba iau nastere toate culorile,asa se formeaza si curcubeul si ironic sau nu cu siguranta doar atunci cand trebuie,el apare intotdeauna dupa ploaie.Asa din cenusa va renaste totul.Lumea va incepe sa vada doar prin lumina. Nu vor mai exista nici intuneric nici limitari,ci un progres etern integrat din nou in substanta Universala.
Trebuie sa mergem inainte,sau sa dam inapoi ! Compromisul nu este posibil dar nici nu se poate sta pe loc.Calea urmata ne apartine,important e ca odata ce adevarul e descoperit calea urmata nu poate fi decat cea corecta.
Un aspect insa ramane oarecum suspendat in intelegerea pe care incerc sa o ating,de ce unii dintre noi cauta mereu adevarul in materie ,in lucruri tangibile,in mesaje directe? De ce oare cautam sa idolatrizam fiinte superioare uitand ce au vrut sa ne invete de fapt?
Trebuie adorata ideea exprimata si nu persoana care a exprimat-o.Trebuie sa invatam sa vedem mai mult,sa deschidem ochii catre noi insine.Nu exista minuni care sa nu existe ,ci doar aceia care nu vor sa le vada.
Sa ne oprim o clipa si sa meditam profund. Sa ne gandim la nenumaratele fire de nisip ale plajelor,nenumaratele picaturi de apa,infinitele forme de viata,pietrele de nenumarate culori si forme,plantele,arborii,florile in mii si mii de culori,fiintele necuvantatoare dar care se exprima prin iubire.Toate acestea nu reprezinta decat forta suprema,marea Gandire Universala,Dumnezeu.
Fiecare dintre noi este o expresie a divinitatii,oare nu asta doreste Dumnezeu sa ne regasim adevarata esenta si sa realizam ca minunile se intampla,chiar noi suntem o parte din ele.Ce poate fi ceva mai tangibil si autentic decat propria noastra fiinta? Si ce imensitate de forta interioara se gaseste in noi....
De cate ori vad expresia unui suflet,unei vieti imi spun gand : 
 
''Priveste ! E o minune ! '' .Apoi incep a respira intens si bine,invaluita parca de o viata noua.Da... e mangaierea  Universului.
Imi rasuna in suflet asa : '' Inlakesh '' si ''et pluribus unum'' - Eu sunt tu,unul pentru toti si toti pentru unul.Unele din cele mai importante legi divine ,dupa cum socotesc.
 Cum spunea Baird  T . Spalding : '' Oamenii vor afla ca Duhul Sfant ,sau Spiritul Divin,le vorbeste acum ca in timpuri stravechi. Daca ii vor auzi glasul si nu li se vor impietri inimile,vor descoperi ca ei sunt lumina lumii si ca oricine urmeaza aceasta  lumina nu va umbla in intuneric. Ei vor fi poarta prin care toti vor intra in lumina vietii ; vor afla pacea eterna si marea bucurie. Ei vor descoperi ca timpul potrivit pentru a porni aceasta cale este acum. Alchimia interioara este cea care transforma si distruge toate bolile. Ea purifica viata muritoare de efectele pacatelor si o absolva de orice vinovatie. Ea ilumineaza sufletul cu intelepciune. Ea face sa dispara toate partile intunecate ale vietii umane,le elibereaza ,le transforma in lumina de viata. ''
Haideti pe drumul luminii,acum ! :)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Ia cana cu ceai și stai!