Pleaca ! Departe,in tine!

Pleaca in calatorie ! Departe,in tine. Sa mergi sa explorezi lucruri noi,nebanuite si nevazute pana atunci, sa inveti cum e sa poti mai mult,cum sufletul e o mica-mare planeta cu diferite continente in care poti lasa necontenit iubire,experiente frumoase si cu inteles adanc.
Pleaca ,nu mai astepta si ia cu tine iubirea,nobletea si o buna ratiune. Sunt prieteni de nadejede,de asta sa nu te indoiesti niciodata.
Mai fa din cand in cand cate un popas ,sa ai timp sa iti hranesti spiritul  cu blandete,intelepciunea lectiilor invatate si fericire si  sa asimilezi hrana. Orice copac are nevoie de anotimpuri  si radacini puternice pentru a inflori din nou si din nou,mereu la alt nivel. Si daca stai neclintit din drumul tau, drept in fata obstacolelor si a vantului navalnic ,vei fii rasplatit cu o ploaie calda de vara. Te va racori si iti va aduce mai apoi soarele ,sa poti zambi poate chiar fara oprire. Nu stiu ce e mai frumos la un om decat zambetul sincer ce deschide inimi si inalta simtiri. Poti zambi doar cu privirea,nu conteaza,pana la urma cea mai importanta oglinda pentru a ne privi sunt ochii celuilalt.
Remarca in jurul  tau ce e viu,cu adevarat. Nu te opri sa privesti lumini artificiale si pamant sterp. Nu e nimic de gasit acolo iar daca gasesti flori ofilite lasa-le si mai bine planteaza ceva nou,care sa creasca mai bine. Uita-te la albine, le vezi cat de vii sunt? Nu stau locului o clipa si au ceva intelept ascuns in ele ; stiu sa aleaga nectarul si ce e bun pentru a face ceva consistent cu adevarat si vindecator si niciodata nu te inteapa fara sens insa sunt pregatite de orice pentru a-si apara viata,pentru ca isi cunosc rolul din intreaga echipa din care fac parte.
Mergi dar nu te obosi cu amanunte trecatoare, nimic nu are sens decat ritmul adevarat al inimii. Ia vezi,inima ta pentru ce bate?

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Mai da-mi Doamne,aripi sa zbor !