Dincolo de vise

Dincolo de vise se deschisese o fereastra. Isi privea atent cerul ca si cand nimic devenea totul. Isi privea atent cerul ,iar in privire i se roteau parca petale de flori care de abia isi cunosteau lumina. Isi lasa parul mangaiat de vant iar ritmul vietii devenise euritmic,un mars al soarelui. Nimic nu conta mai mult decat zambetul in cinstea zambetelor,nimic nu conta mai mult decat sa respire iubire. Isi tinea atent ceasul de la mana care parca mereu ii arata o ora prea devreme ca si  cand intensitatea simturilor ii arata ora perfecta. Nu era niciodata tarziu,nu stia ce inseamna sa fie prea tarziu pentru un nou inceput,pentru ca e doar prea tarziu atunci cand nu iubim. Cu toate acestea, mereu se grabea sa ajunga spre tot ce inima ii soptea,  ca un ticait programat celest,mereu intr-un pas grabit spre un taram care fagaduia fericire si sclipiri in ochi de copil.
Stie ca realitatea isi are sambure in imaginatie asa ca nu a incetat niciodata in a-si spune povesti si a le asculta ca pe un cer deschis de vara.
Isi lua incet cana de ceai in care parca se ascundeau amintiri din viitor. Gandurile ii devenisera note muzicale,o simfonie de trairi si atingeri inalte.

Si astfel era pregatit pentru nimicul ce devenea tot; mai sus,mai limpede,mai gingas,mai aproape.

Comentarii

  1. Si mii de ani i-au trebuit luminii sa ajunga...
    Asa cum nimicul devine tot, iar totul cuprinde acest nimic la moment de rascruce...
    Vei cunoaste acest nimic in momentul in care il vei regasi ca un gol in sufletul tau, gol pe care multi il umplu cu dor, un dor de ceva, oare de ce anume? Esti tu in spatele acestui dor, un dor atat de profund ca nu il poti trece cu vederea, e atat de mare ca devine dureros ca si prezenta golului din tine. Abia atunci, totul te va cuprinde in bratele-i nemarginite si iti va spune bine ai venit pre lume.
    Pana la a te naste din nou, e un drum anevoios, caci cuprinde un urcus, o scara de pe care cadem adeseori sau ramanem agatati pe cate o treapta.
    Fie ca urcusul fiecareia dintre noi sa aiba sorti de izbanda in lumina Celui ce s-a nascut din Fecioara pentru a-si da viata pentru noi, ca noi sa cunoastem adevarul si iubirea pe care o cautam in el...

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Mai da-mi Doamne,aripi sa zbor !