Picteaza-te in culorile curcubeului

Libertatea...
Cand esti prizonierul corpului in care te afli,singura libertate care iti ramane cu adevarat este cea din suflet .Acolo poti zbura,te poti juca cu secundele ca si cand ar fi infinite,poti lua culorile si sa colorezi orice asa cum vrei ,de ce nu ar fi copacii albastri sau merele albe? Iar ochii vostri cu sclipiri de margaritare roz-culoarea iubirii fara limite,fara timp?Cam asta ar fi inceputul libertatii.
Dar nu e de ajuns sa va dea cineva culoare,trebuie sa fie in voi,sa fiti pregatiti oricand sa daruiti din rozul acela minunat si din intreg curcubeul.
Cand esti liber in adancul tau incepi sa observi oamenii.Sa-i observi in amanuntul si splendoarea lor.Observi detalii la care cu cateva momente in urma nici nu te-ai fi gandit ca pot exista.
Forma unui zambet,zambetul acela din toata inima ca si cand tot Universul ar fi parte din el,ecoul unei voci calde,ca si cand ar fi primele sunete pe care le auzi si ti se par o adevarata minune.Frumusetea oamenilor e coplesitoare te face sa radiezi de fericire dar in acelasi timp parca te intristeaza.Te intristeaza pentru ca ei nu stiu cat sunt de frumosi,nu stiu sa se picteze in ce culori simt,nu stiu sa dea tonul unei melodii,nu constientizeaza titlul propriei lor carti.
Si totul pleaca de la lipsa de unitate.Sentimentul adanc ca faci parte din tot si totul din tine.Suntem cu totii culori diferite.
Pe cer tocmai a aparut curcubeul si stiu ca ne putem regasi cu totii acolo in el.Haideti sa dam tonul notelor de lumina.Nu mai e timp ! Dar noi il putem recrea !

Comentarii

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Mai da-mi Doamne,aripi sa zbor !