Paradisul mi-e simplitatea ...




Am devenit cerul.Paradisul mi-e simplitatea - simplitatea lucrurilor mici,faptele bune, o raza de soare chiar in timp ce ploua,o lumanare ce arde fara frica de a se stinge sau de a ajunge la capat,amintiri neintinate de timp,zambetul unui copil,primii pasi a unei fiinte,bucuria unei reusite,caldura unei inimi,blandetea unei priviri,mainile ce isi ating amprenta unica unificandu-se in acelasi fir al vietii,imbratisarea cuiva drag si lista poate continua infinit.
Suntem adesea in cautarea lucrurilor de valoare,iar ele se afla chiar langa noi.Chiar in acest moment m-as preschimba intr-o melodie ce ar deschide milioane de inimi,intr-un stilou ce ar scrie randuri menite sa schimbe mentalitati,m-as face-o randunica sa le arat tuturor cat de usor e sa zbori ,sa te inalti si iar sa cobori fara teama. Daca ar fi sa imi vad oglindirea intr-un rau as vrea ca oglindirea sa imi fie o pasare alba, un foc navalnic de tabara, in jurul caruia oamenii se simt bine si spun povesti despre iubire sau un fluture sau un raset al celor care sunt fericiti doar pentru ca SUNT.
Simt,simt tot ce este si atat timp cat  totul e in mine,e in viata !Nu ma mai intereseaza judecatile.Nimeni nu poate dovedi ceva decat ceea ce este,iar ceea ce este e perfect atat timp cat e in armonie cu Universul,cu tine. Nu judecati ! Orice judecata poarta in sine marturia slabiciunilor noastre,iar Universul nu are slabiciuni ,nici goluri,e amplu,intreg ,cu totul asezat la locul sau .Orice lucru aparent minor de fapt are o insemnatate majora. Nimic nu are o valoare mai mare ca altceva.Un lucru nu valoareaza decat prin importanta pe care i-o oferi. A cunoaste un lucru inseamna a-ti desprinde de el,rand pe rand ,toate gandurile astfel incat in cele din urma el sa existe fara sa mai starneasca nimic.
Un lucru e cert si a atins culmile: imensa mea iubire pentru ideea pura. Si imi ofer imi fiecare zi recunostinta drept rugaciune, pentru ca o pot purta in suflet, cu sfintenie.
''Un singur bun te face bogat :Dumnezeu.Si cum bunul acesta e unic ,iti dai seama cand il ai sau cand nu,e unic ,te umple,te întregeşte si de aceea iti aduce odihnă,linişte.Numai departe de Dumnezeu esti nelinistit...''

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Mai da-mi Doamne,aripi sa zbor !