Totul sau Nimic

Intregul.Totalitatea.Ori este ori nu e deloc.Avansez subtil  spre ideea unui tot unitar.Nu vreau si nici nu pot sa mai accept altceva.
Cu ce ne hranim sufletul zi de zi? E un sentiment suprem sau ii dam cu portia mici amanunte ce ne creeaza iluzia unui bine? E totul sau se rezuma doar la unitati de masura?
Ii daruim sufletului iubire infinita,il ascultam de cate ori ne zice da sau nu? Il lasam sa se manifeste in intregimea sa? Primim iubirea in toata expresia sa?
Ma gandesc cum ar fi sa fim intr-un desert si la un moment dat sa gasim un pahar umplut doar pe jumatate cu apa,cu siguranta ne va ajuta sa supravietuim insa in curand vom simti iarasi nevoia de apa,iar acest cerc se va repeta pana in momentul in care vom constientiza ca viata in sine nu e o jumatate de masura,nicidecum nu se poate masura,nu are voie sa fie pusa intr-o balanta caci esenta noastra este aceea a totului,a unitatii. Cam asta consider a fi problema de baza a tuturor experientelor care ne nemultumesc,a relatiilor care se destrama,a sentimentului de a cauta altceva in orice clipa,de a nu ne simti noi insine.Venim dintr-o iubire ce intrece orice alta iubire si nimic nu poate veni din iubire decat iubire.Ne nastem intregi,intr-o perfectiune divina,fara goluri, fara a pune accentul pe rani trecute,prezenti doar in bucuria de a fi.Priviti copiii cum se manifesta si haideti sa ne amintim cum suntem de fapt. De la a pretinde cine suntem pana la a fi cine suntem ,nu e decat un mic pas,acela de a ne trezi si a ne aminti.
Astazi amintiti-va cat sunteti de divini si ca aveti dreptul de a fi fericiti.Nu lasati pe nimeni si nimic sa va zica altfel decat ceea ce stiti deja in interiorul vostru.Bucurati-va de cel mai simplu lucru,alergati prin zapada, prindeti o raza de soare in palme,amintiti-va cum e sa va jucati,cum e sa va oferiti ceea ce simtiti,sa daruiti tot ce e mai bun din voi si sa nu permiteti niciunuia sa va acapareze cu altceva decat cu binele vostru inalt..Daca ceva nu va incalzeste sufletul atunci lasati acel ceva sa se dizolve,sa plece. Eliminati orice nu mai serveste scopului vostru cel mai inalt. Fiti intregi ,pentru ca doar atunci veti putea darui neconditionat,fara sa va clinteasca nimic si veti sti  ca intregul nu se poate uni decat cu un alt intreg.Unii oameni nu asteapta nimic in schimb,pentru  ca au deja in ei insisi totul.

 Totul sau nimic ! Ce alegeti?


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Acelasi suflet - dincolo de frontierele timpului si spatiului .- Despre sufletele gemene -

Andalu - baietelul cu florile

Mai da-mi Doamne,aripi sa zbor !